مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر
برنج ۳ پیمانه
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
کشمش ۱۰۰ گرم
خرما ۱۵ عدد
نمک و فلفل و زعفران و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
برنج رو بشویید و برای چند ساعت خیس کنید.
اگر از رشته های محلی استفاده میکنید اون را بو بدید تا طلایی رنگ بشه .
اگر از رشته های صنعتی استفاده میکنید آنها را به سایز مورد نظرتون خرد کنید .
برنج را آبکش میکنیم اگر از رشته محلی استفاده میکنید در حدی که با هم
مخلوط بشن آنرا در برنج میریزیم و آبکش میکنیم اگر از رشته صنعتی استفاده
میکنید باید زودتر بریزیم تا چند تا قل بزنه سپس آبکش کنیم .
زعفران را آب کرده و روی برنج میریزیم .
حالا اجازه بدید تا پلو دم بکشه!
میتونیم از فیله مرغ یا گوشت یا گوشت چرخکرده استفاده کنیم .
کشمش ها را خیس میکنیم و جداگانه تفت بدید.
خرما رو هم از هسته جدا کنید وتفت مختصری بدید.
و سپس تزئین کنید و میل کنید .
شوهر خاله من رشته پلو را با شیره انگور میخورد و طوری با اشتها میل میکرد که هر آدم سیری ، گشنه اش میشد.
نکات
میتونید مقدار رشته رو بیشتر یا کمتر کنید( هر چه بیشتر کنید بهتره )
میتونید خلال بادام و پسته هم برای تزیین به کار ببرید.
بهتره ته دیگ رشته پلو هر چیزی غیر از برنج و رشته پلویی باشه, چون رشته پلویی خیلی زود میسوزه!
رشته پلو از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانه که معمولا بعد از سال نو درست
میکردند تا سررشته کار در سال جدید از دستشون خارج نشه! این پلو خصوصا در
تهران رایج بوده!
رشته پلو در شهرهای مختلف ایران به صورت های مختلف درست میشه!
در شهرهای آذربایجان با برگه زردالو وپیاز داغ دم میکنند!
در شهرهای استان سمنان, رشته به سبزی پلو اضافه میشه!
مادر شوهر عزیزم که اهل دامغان هستند با سبزی پلو و چشم بلبلی درست میکنند که دلت میخواد دستات هم بخوری.
در بعضی از شهرهای شمالی, رشته پلو ساده رو با ماهی میل میکنند!
در بعضی از شهرها رشته پلو با خورش میل میشه!
رشته پلو با خاگینه و شکر و دارچین از غذاهای مرسوم قدیمی بوده!
ممنون دستور خوبی بود. من رشته پلو با مرغ ریش ریش درست میکنم. اونم خیلی خوب میشه.