مواد لازم برای 4 نفر:

       برنج ........................................... 4 پیمانه

       آلبالو............................................ نیم کیلو

       شکر ........................................... 250گرم

       گوشت چرخ کرده............................ 500 گرم

       پیاز ............................................ یک عدد

       زعفران دم‌کرده............................... به مقدار لازم

       کره............................................. یک پیمانه

       روغن....................................... یک پیمانه

       نمک........................................... به میزان لازم

       خلال پسته و بادام.....................به میزان لازم

روش تهیه :

برنج را 30 دقیقه قبل از پخت در مقداری آب و نمک خیس کنید . و سپس برنج را آبکش کنید ( برنج باید به اندازه ای بجوشد که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد). آلبالوی تازه را نیز شسته و دم و  هسته آن را بگیرید . آلبالوها را داخل قابلمه بریزید و شکر را روی آلبالوها بپاشید و چند دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلبالوها نرم شوند ، پس از اینکه آلبالوها نرم شدند از روی حرارت بردارید و آب کشی کنید ،آب اضافه آلبالو را مجدد روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود.

داخل کاسه ای گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده و نمک و فلفل را مخلوط کنید سپس از آن کوفته های قلقلی درست کنید و در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید . ته قابلمه را روغن بریزید و نان لواش قرار دهید سپس برنج آبکش شده و آلبالوها را لایه لایه داخل قابلمه بریزید ودر مرحله آخر برنج زعفرانی را بریزید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کردن کند . سپس حرارت را ملایم کنید و دم کنی را بگذارید تا آلبالو پلو دم بکشد ، در اواسط پخت یک لیوان شربت آلبالو را داغ کنید و روی برنج بریزید و کره یا روغن حیوانی را داغ کرده و روی آن بدهید.

برای سرو آلبالو پلو را در ظرف بریزید و لابلای آ را با کوفته های سرخ شده  پر کنید .

میتوانید خلال پسته و بادام نیز برای تزئین استفاده کنید که بهتر است 10 دقیقه آن ها را خیس کنید و سپس در روغن تفت مختصری  بدهید. نوش جان